Tripick

Tripick is ... Meer dan een bier, een ontmoeting.

Tripick Tripick

Ons verhalDe uitdaging

Het is geen geheim dat Belgen graag een biertje drinken en voor sommigen houdt het daar niet mee op … Fréderic Ambroise, Nicolas Leonard en Emmanuel Mewissen, drie oude vrienden, gingen namelijk de uitdaging aan om hun eigen bier te brouwen.
Een avondje onder vrienden heeft ertoe geleid dat we Tripick nu mogen toevoegen aan de lijst van 100% Belgische bieren.
Dankzij de drie soorten hop en het bronwater zijn zowel het blonde bier met hoge gisting als de tripel gegarandeerd een aanrader voor elke bierliefhebber!

Ons verhaalDe naam

De naam van het bier lijkt misschien mysterieus, maar wekt alleszins de nieuwsgierigheid. Tripick is de samentrekking van het woord ‘trio’, verwijzend naar de drie bevriende bierliefhebbers, en het woord ‘pic ver’, het Franse woord voor specht, een vrij bekende vogel in de Ardennen. Deze plaatselijke insteek is ook terug te vinden in het logo van het Belgische merk waar de ‘t’ van Tripick een bek vormt.

Ons verhaalHet karakter

De ontwikkeling van een typisch Belgisch bier zoals Tripick is voor de makers ook een poging om de regio op de kaart te zetten. Met de sobere en delicate glazen fles respecteert Tripick de minimalistische voorschriften en wil zo een bier zijn waarvan je bij elke gelegenheid kan genieten.

Om een regionaal kwaliteitsproduct te maken, wordt ons bier vervaardigd in samenwerking met de Lupulus brouwerij (ex- 3 Fourquets) waar het ook wordt gebrouwen.

Ons verhaalDe beloning

Toch heeft het zichzelf al op de wereldkaart gezet als winnaar van de World Beer Award 2017 in de categorieën Lager en Strong. Een hele eer voor de trotse uitvinders die zo hun vakmanschap beloond zien met de mooiste bierprijs ter wereld.

Geniet ervan zonder meer …

Tripick 6

Blond bier (6%)

Niet-gefilterd - Hoge gisting

Ontdekken

tripick 8

Tripel bier (8%)

Niet-gefilterd - Hoge gisting

Ontdekken

Onze partners