Meer dan een bier,
een ontmoeting.

Onze bieren

 • Omschrijving:

  Tripick 6° is een blond bier met een alcoholpercentage van 6% dat op fles wordt gegist. Dit bier bevat minder alcohol en is minder bitter dan Tripick 8° waardoor het zachter en toegankelijker is. Tripick 6° heeft een rijk en subtiel aroma met een mooie romige schuimlaag.

  Bewaring:

  Bewaar de flessen verticaal op een koele, donkere plaats. Er vormt zich een natuurlijk gistbezinksel op de bodem van de fles.

  Schenktemperatuur:

  4-8°C (fles)

  Alcohol : 6% alc./vol.
  EBU: 30
  EBC: 11
  Stamwortgehalte: 12° plato

  Niet-gefilterd blond bier
  Hoge gisting

  33 CL
  75 CL
  20 L
  KOFFER 6 & 8
 • Omschrijving:

  Tripick 8° is een blond bier met een alcoholpercentage van 8% dat op fles wordt gegist. Het subtiele karakter van dit bier komt tot uiting in de hop, met een bitterheid die duidelijk aanwezig is maar vakkundig wordt vastgesteld op 35 EBU. De smaken in de mond worden geaccentueerd door het gebruik van een nobele hop met kruidige accenten.

  Bewaring:

  Bewaar de flessen verticaal op een koele, donkere plaats. Er vormt zich een natuurlijk gistbezinksel op de bodem van de fles.

  Schenktemperatuur:

  4-8°C (fles)

  Alcohol : 8% alc./vol.
  EBU: 35
  EBC: 11
  Stamwortgehalte: 16° plato

  Niet-gefilterd tripel bier

  33 CL
  75 CL
  20 L
  KOFFER 6 & 8

Onze geschiedenis

Het is geen geheim dat Belgen graag een biertje drinken en voor sommigen houdt het daar niet mee op … Fréderic Ambroise, Nicolas Leonard en Emmanuel Mewissen, drie oude vrienden, gingen namelijk de uitdaging aan om hun eigen bier te brouwen.

Een avondje onder vrienden heeft ertoe geleid dat we Tripick nu mogen toevoegen aan de lijst van 100% Belgische bieren.

Dankzij de drie soorten hop en het bronwater zijn zowel het blonde bier met hoge gisting als de tripel gegarandeerd een aanrader voor elke bierliefhebber!

De naam van het bier lijkt misschien mysterieus, maar wekt alleszins de nieuwsgierigheid. Tripick is de samentrekking van het woord ‘trio’, verwijzend naar de drie bevriende bierliefhebbers, en het woord ‘pic ver’, het Franse woord voor specht, een vrij bekende vogel in de Ardennen. Deze plaatselijke insteek is ook terug te vinden in het logo van het Belgische merk waar de ‘t’ van Tripick een bek vormt.

De ontwikkeling van een typisch Belgisch bier zoals Tripick is voor de makers ook een poging om de regio op de kaart te zetten. Met de sobere en delicate glazen fles respecteert Tripick de minimalistische voorschriften en wil zo een bier zijn waarvan je bij elke gelegenheid kan genieten.

Om een regionaal kwaliteitsproduct te maken, wordt ons bier vervaardigd in samenwerking met de Lupulus brouwerij (ex- 3 Fourquets) waar het ook wordt gebrouwen.

Toch heeft het zichzelf al op de wereldkaart gezet als winnaar van de World Beer Award 2017 in de categorieën Lager en Strong. Een hele eer voor de trotse uitvinders die zo hun vakmanschap beloond zien met de mooiste bierprijs ter wereld.

Geniet ervan zonder meer …

wba

Où nous trouver?

Onze verkooppunten

 
Sluit dit vensterOpenen dit venster

De laatste nieuwtjes

Verstuur e-mail

logo noir

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Belgium Beer Export SPRL
Route du Condroz, 13D
4100 Boncelles
Belgium